Számológép márkák - Márkás számológépek


Számológépek és zsebszámológépek
Számológépek és zsebszámológépek
Advertisement

A számológép rövid története

Az irodai tűzőgép mellett az egyik irodaszer amit, gyakran használunk az asztali számológép. A számológép akkor is ajánlatos, ha nincs nehézségünk a számolással. Fokozza a termelékenységet és gyorsítja a számolással járó feladatokat. Az első okos számológép kitalálója a Hewlett-Packard 71-ben készítette el a HP-65-öt. Ez volt az első programozható számológép. Ezek után rohamos fejlődés indult a számológépek terén és felbukkant az első Citizen napelemes számológép.

Advertisement

A nagyobb gyártók, mint a Casio, Citizen, Canon, Truly és a Sharp folyamatosan tökéletesítették az új modelleket és a mai napig folytatják a fejlesztéseket. Már megszoktuk, hogy egyre bőségesebb a számológépek funkció kínálata és a tudásuk nő a méretek meg kisebbek lesznek. Ezek

Sencor tudományos számológép
Sencor tudományos számológép
Advertisement

függvénye a számológép ára ami így széles skálán mozog. Ma már az internet korában megjelent az online számológép és már a tudományos számológép online is elérhető. Egy internetes számológép sok mindent tud de, nem léphet egy Casio tudományos számológép helyébe.

Casio számológépek

Ma már csak néhányan fejlesztenek számológépet. A Casio órák gyártásával indult majd nemsokára a legnagyobb számológép fejlesztő lett. Gyorsan össze is gyúrta a kettőt, így született meg a Casio számológépes óra majd nemsokára a számológépes karóra. Egy Casio számológép ma a legfelső osztályba sorolható. Létezik már kétsoros számológép és grafikus számológép is. Egyik nagyszerű modell a Casio fx 220 plus tudományos számológép. Egy számológép Casio felirattal magas minőséget képvisel.

Advertisement

Sharp számológépek

A nagy számológép gyártók között van a Sharp is. A kiváló tervezés, magas színvonalú funkciók tették a Sharp számológépeket világhírűvé. A Sharp számológép típus kínálata több mint bőséges. A Sharp két legnagyobb dobása a Sharp szalagos számológép és a tudományos számológép volt. A Sharp tudományos számológép ma már a legmagasabb színvonalat képviseli. A Sharp fejlesztette ki az advanced D.A.L. technológiát így alkalmassá vált a tudományos számológép törtekhez is. A Sharp komplex számológép tudományos funkciói sokrétűek és az élet minden területére alkalmasak.

Advertisement

Mire kell figyelni számológép vásárlás esetén?

A számológép vásárlás előtt figyeljünk arra, hogy nehéz lesz átállni egy új típusra, ha megszoktunk már egy modellt. Ha lehet hasonló elven működő típust válasszunk mint az előző gép volt. Azonos márkán belül könnyű

Advertisement
Truly és Citizen számológép és zsebszámológép
Truly és Citizen számológép és zsebszámológép

váltani. Feltéve, hogy volt egy tudományos Sencor számológép a birtokunkban és váltani szeretnénk egy Sharp tudományos számológépre vegyük tudomásul, hogy nehéz lesz megszokni az új gépet. A tudományos számológép ár érték arányban jobb választás, akkor is ha nem tudjuk kihasználni a legtöbb funkciót. A tudományos számológép használata sok gyakorlást követel. Vegyük figyelembe azt is, hogy okos számológép online ingyen is található a neten.

Advertisement

Másik kérdés, hogy asztali számológép vagy zsebszámológép legyen a választás. A zsebszámológép egyetlen előnye a hordozhatóság. A nagy számológép több előnnyel rendelkezik. Nagy kijelző, nagyobb számjegyek. Nagyobb méretű napelem panel. A nyomógombok távolabb vannak , kisebb a hibalehetőség vagy elütés. Több billentyű, több funkció. Egy-két zsebszámológépen valuta számítás is végezhető, de ez többnyire a nagy számológépek sajátossága. Gyök számítás vagy gyökvonás sem végezhető a kisebb számológépeken.

Hogyan kell százalékot számolni a számológépen?

Százalékszámítás számológéppel nem egy komplikált művelet. A billentyűzet gombok jelentése szerencsére a legtöbb számológépen egységes. Ha pl. 500-nak a 10%-át szeretnénk kiszámolni: 500 [X] 10 [%] eredmény, bizonyos típusokon meg kell nyomni az = jelet is. A hatványozás számológéppel is egyszerű feladat. Egy szám négyzetének kiszámolásához nyomjuk meg a szám [X] [=] gombokat.

Advertisement

Egy irodaszer webáruház kínálatában általában van számológép eladó sorban. Elég ha beírjuk a keresőbe, hogy Casio, a webshop kínálatából már le is választottuk a keresett számológépet. Sokan mondják, hogy a legjobb számológép a ember 10 ujja, de egy négyzetgyök számítás elvégzéséhez jólesik a számológép használata.

Share This Story

Get our newsletter